Vil tættere på københavnerne: jem & fix åbner ny butik på Store Kongensgade

Lavprisbyggemarkedet jem & fix slår snart dørene op for en splinterny butik på Store Kongensgade 21 i indre København. Den nye butik forventes at åbne i medio november og er nummer fire i rækken af nye butikker i Københavnsområdet. Byens ældste erhvervsmægler, La Cour & Lykke, har formidlet lejeaftalen af den 360 m² butik på Store Kongensgade. Danskernes hang til gør-det-selv projekter får byggemarkeder m.fl. til at åbne butikker i byens centrum.

Gennem en årrække er jem & fix blevet kåret som det billigste byggemarked. Lavprisbyggemarkedet har 129 butikker i Danmark, 68 butikker i Sverige og 15 butikker i Norge. Men nu udvides rækken af butikker i Danmark snart. I oktober åbner tre nye butikker på Ørestads Boulevard 70, Amagerbrogade 49 og Tomsgårdsvej 15 og medio november fortsætter butiksforøgelsen med en ny butik på Store Kongensgade 21 i indre København.

Claus Petersen, adm. direktør i jem og fix, fortæller: ”I jem & fix har vi et erklæret profilmål om, at der altid skal være en butik i nærheden. I dag er vores butikker primært lokaliseret i udkanten af København og mange andre danske byer, og det er derfor et naturligt skridt for os at rykke ind til København, så vores kunder også oplever, at der er en butik i nærheden af dem. Ganske enkelt vil vi tættere på københavnerne. Vi oplever en stor efterspørgslen på byggemarkedsprodukter i storbyerne og derfor er vi sikre på, at vores lavpriskoncept vil blive taget godt imod i København.”

Optimeret udgave af velkendt sortiment
Den nye jem & fix-butik på Store Kongensgade har et butiksareal på ca. 360 m² og et samlet areal på 809 m² med et baglokale på 169 m² og 280 m² kælder. De eksisterende jem & fix-butikker i oplandet er noget større og med masser plads til varerne, men ifølge Claus Petersen er der en klar strategi med city-butikkerne:

”Vores nye city-butikker får et salgsareal på 300-700 m² og vil som udgangspunkt etableres i allerede eksisterende lokaler, som tilfældet er med butikken på Store Kongensgade. Her flytter vi ind i en eksklusiv og indbydende butik på en rigtig god placering midt i København. Sortimentet bliver vores velkendte jem & fix lavprissortiment i en optimeret udgave, så det passer til typen af boliger i Indre By.”

”Vi har ingen erfaringer med det format, vi åbner nu og derfor holder vi også fast i vores velkendte koncept med lavprisbyggemarked med enkel drift, og hvor det skal være let og overskueligt for kunden at handle. Vi glæder os meget til at præsentere vores nye butikskoncept og ikke mindst butikken på Store Kongensgade og håber, at kunderne tager godt imod os,” siger Claus Petersen.

Danskere elsker gør-det-selv projekter
Undersøgelser viser, at flere og flere danskere har fået øjnene op for gør-det-selv projekter. Otte ud af ti boligejere har erfaring med gør-det-selv projekter, og det er især de 18-49-årige, der trækker læsset. Derfor er det også en naturlig udvikling, at byggemarkeder søger mod storbyerne, fortæller Micky Boje Jeppesen, erhvervsmægler hos La Cour & Lykke, der har formidlet lejeaftalen af butikslokalet:

”Danskerne er vilde med TV-programmer og følger glædeligt influencere der giver tips og tricks til gør-det-selv projekter. Kvadratmeterne i lejligheder i København er ofte begrænset, så kreative og smarte gør-det-selv løsninger kan være en stor forskel i en mindre københavnerlejlighed. Derfor giver det god mening, at byggemarkederne følger trenden og åbner butikker der, hvor der bor flest mennesker og hvor efterspørgslen efter deres produkter er størst.”

Stor interesse for attraktivt lokale
Micky Boje Jeppesen, erhvervsmægler hos La Cour & Lykke, beretter om stor interesse for lokalet på Store Kongensgade: ”Det er ingen hemmelighed, at detailmarkedet ikke er i højeste gear i øjeblikket. På trods af det, har der været stor interesse for butikslokalet på Store Kongensgade. Det vidner om, at det er et attraktivt lokale med en rigtig god placering i Indre by. Senest har lokalet huset et møbelshowroom og tidligere et supermarked, hvilket også viser noget om lokalets alsidighed og de mange muligheder, lokalet indbyder til.”

”Butikken består af ét stort og regulært lokale, der gør indretningen både enkel og funktionel, og giver jem & fix mulighed for at indrette den nye butik, så den passer til deres city-butiksformat. Der er to store facadevinduer, der giver god eksponering ud til Store Kongensgade, hvor der dagligt er en bred kundeskare, fra lokale beboere til turister, hvilket skaber et konstant flow af forbipasserende. Stort tillykke til jem og fix med deres nye city-butik på Store Kongensgade. Vi glæder os til at se, hvordan københavnerne tager imod konceptet,” siger Micky Boje Jeppesen.